Inici > Gastar Menys
Gastar Menys
 
 
Les 10 claus de la conducció eficient

Les 10 claus de la conducció eficient:

 1.Arrencada i engegada:
 Arrencar el motor sense trepitjar l'accelerador.
 Als motors de gasolina iniciar la marxa immediatament després de l'arrencada.
 Als motors dièsel, esperar uns segons abans de començar la marxa.

 2.Primera marxa: Usar-la només per a l'inici de la marxa; canviar a 2ª als 2 segons o 6 metres aproximadament.

3.Acceleració i canvis de marxes:
Segons les revolucions:
- En els motors de gasolina: entre les 2.000 i 2.500r/min
 En els motors dièsel: entre les 1.500 i 2.000r/min
Segons la velocitat:
a 2ª marxa: als 2 segons o 6m
a 3ª marxa: a partir d'uns 30km/h
a 4ª marxa: a partir d'uns 40km/h
a 5ª marxa: per sobre d'uns 50km/h
Acceleri després de la realització del canvi.

 4.Utilització de les marxes:
Circular el màxim possible amb les marxes més llargues i a baixes revolucions. És preferible circular amb marxes llargues amb l'accelerador trepitjat en major mesura que en marxes curtes amb l'accelerador menys trepitjat.
En ciutat, sempre que sigui possible, utilitzar la 4ª i 5ª marxa. El cotxe consumeix menys en les marxes llargues i a baixes revolucions.
Per exemple, un cotxe de petita cilindrada (1,2 litres), circulant a una velocitat de 60 km/h:. En 3ª marxa, consumeix 7,1 litres de gasolina, en 4ª, 6,3 litres (un 11% menys), en 5ª, només 6 litres (un 15% menys).

5.Velocitat de circulació:
Mantenir-la el més uniforme possible; buscar fluïdesa en la circulació, evitant les frenades, acceleracions i canvis de marxes innecessaris.
 Moderar-la: el consum de carburant augmenta en funció de la velocitat elevada al quadrat. Un augment de velocitat del 20% (passar per exemple de 100 a 120km/h), significa un augment del 44% en el consum (de 8l/100km a 11,5l/100km).

6. Desacceleració: Aixecar el peu de l'accelerador i deixar rodar el vehicle amb la marxa engranada en aquest instant. Frenar de forma suau amb el pedal del fre. Reduir de marxa el més tard possible, amb especial atenció en les baixades.

7.Detenció: Sempre que la velocitat i l'espai ho permetin, detenir el cotxe sense reduir prèviament de marxa.

8. Parades: En parades perllongades (per sobre de 60 segons), és recomanable apagar el motor.

9. Anticipació i previsió: Conduir sempre amb una adequada distància de seguretat i un ampli camp de visió que permeti veure 2 o 3 vehicles per davant. En el moment que es detecti un obstacle o una reducció de la velocitat de circulació en la via, aixecar el peu de l'accelerador per a anticipar les següents maniobres.

10.Seguretat: En la majoria de les situacions, aplicar les regles de la conducció eficient contribueix a l'augment de la seguretat vial. Però òbviament existeixen circumstàncies que requereixen accions específiques distintes, perquè la seguretat no es vegi afectada. I recordi que ... Circulant en qualsevol marxa, sense trepitjar l'accelerador, i per sobre de 1.500r/min, o uns 20km/h, el consum és nul!
 
Inici | Petrocat | Productes i serveis | Vols gastar menys?
Telèfon de contacte:
902 123 123